• 1 czerwona cebula
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 2 cukinie
  • garść czarnych tureckich oliwek
  • 4 pomidory
  • bagietka czosnkowa do podania
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżka octu balsamicznego
  • sól, pieprz, przyprawa turecka, przyprawa basturma, papryka w płatkach
  • główka czosnku przeciśniętego
  • świeża bazylia drobno posiekana- pęczek
  • natka pietruszki drobno posiekana- pęczek

Warzywa pokroić w duże kawałki [by warzywa podczas pieczenia nie rozpadały się całkowicie tylko zachowały formę] a następnie wymieszać składniki sosu i wymieszać z przygotowanymi warzywami. Warzywa piec [najlepiej na grillu] i często mieszać. Bagietkę pokroić w kawałki i opiec na rumiano [najlepiej na grillu]. Upieczone warzywa podawać z czosnkową bagietką do mięs z grilla.