Składniki :

  • 1/3 kg piersi z indyka
  • sałata rzymska
  • rukola
  • słoiczek białych szparagów
  • 1 mała czerwona cebula
  • sól, pieprz, curry, czerwona słodka i ostra papryka, przyprawa do indyka, płatki chili

Dressing :

  • sól, pieprz
  • ocet malinowy
  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku
  • pół łyżeczki ostrej musztardy
  • 4 łyżeczki jogurtu naturalnego

Wykonanie :

Na początku należy połączyć składniki dressingu ze sobą a następnie zblendować na gładki mus i odstawić do przegryzienia się smaków. Mięso pokroić w plastry, przyprawić z każdej strony i piec w piekarniku na rumiano (bez dodatku tłuszczu). Na półmisku ułożyć sałaty, na nich upieczone mięso, pokrojone szparagi, posiekaną cebulę i całość polać wcześniej przygotowanym dressingiem.