Składniki :
- 1/3 kg piersi z indyka
- sałata rzymska
- rukola
- słoiczek białych szparagów
- 1 mała czerwona cebula
- sól, pieprz, curry, czerwona słodka i ostra papryka, przyprawa do indyka, płatki chili
Dressing :
- sól, pieprz
- ocet malinowy
- 2 przeciśnięte ząbki czosnku
- pół łyżeczki ostrej musztardy
- 4 łyżeczki jogurtu naturalnego
Wykonanie :
Na początku należy połączyć składniki dressingu ze sobą a następnie zblendować na gładki mus i odstawić do przegryzienia się smaków. Mięso pokroić w plastry, przyprawić z każdej strony i piec w piekarniku na rumiano (bez dodatku tłuszczu). Na półmisku ułożyć sałaty, na nich upieczone mięso, pokrojone szparagi, posiekaną cebulę i całość polać wcześniej przygotowanym dressingiem.