Składniki :

  • mieszanka sałat
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 4 jajka na twardo
  • 4 pomidory
  • ogórek wąż
  • kiełki rzodkiewki
  • jogurt naturalny
  • 4 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • oliwa
  • sól, pieprz

Wykonanie :

Mięso pokroić w cienkie paski, przyprawić do smaku i posypać ziołami.
Zrumienić na oliwie z obu stron na złoto.
Jajka pokroić w ćwiartki.
Jogurt wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem, ziołami i odstawić do przegryzienia się smaków.
Pomidory obrać ze skóry i pokroić podobnie jak jajka.
Ogórka pokroić w słupki lub w plasterki.
Na półmisku układać warstwowo sałaty, ogórka, pomidory, kurczaka i jajka.
Całość polać sosem i na wierzchu rozłożyć grubą warstwę kiełków.