Składniki :
- mieszanka sałat
- 1 duża pierś z kurczaka
- 4 jajka na twardo
- 4 pomidory
- ogórek wąż
- kiełki rzodkiewki
- jogurt naturalny
- 4 ząbki czosnku
- zioła prowansalskie
- oliwa
- sól, pieprz
Wykonanie :
Mięso pokroić w cienkie paski, przyprawić do smaku i posypać ziołami.
Zrumienić na oliwie z obu stron na złoto.
Jajka pokroić w ćwiartki.
Jogurt wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem, ziołami i odstawić do przegryzienia się smaków.
Pomidory obrać ze skóry i pokroić podobnie jak jajka.
Ogórka pokroić w słupki lub w plasterki.
Na półmisku układać warstwowo sałaty, ogórka, pomidory, kurczaka i jajka.
Całość polać sosem i na wierzchu rozłożyć grubą warstwę kiełków.