Składniki :
- główka sałaty rzymskiej
- opakowanie rukoli
- opakowanie pomidorków koktajlowych
- ser z niebieską pleśnią
- kilka małych pieczarek
- musztarda ziarnista – 1 czubata łyżka
- bulion drobiowy – 100 ml
- jogurt naturalny – 3 łyżki
- garść zielonych oliwek
- oliwa z oliwek – 2 łyżki
- sól, pieprz, cukier
Wykonanie :
Sałatę porwać na mniejsze kawałki razem z rukolą i włożyć do miski, w której będzie sałatka.
Pomidorki koktajlowe poprzekrawać na pół, ser pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w półplasterki, oliwki pokroić na połówki.
Musztardę wymieszać z bulionem, jogurtem, oliwą i przyprawami i wszystko zmiksować na gładki dressing.
Wszystkie składniki połączyć w misce, polać dressingiem i całość dokładnie wymieszać.
Do sałatki można podawać grzanki.