Składniki :

  • główka sałaty rzymskiej
  • opakowanie rukoli
  • opakowanie pomidorków koktajlowych
  • ser z niebieską pleśnią
  • kilka małych pieczarek
  • musztarda ziarnista – 1 czubata łyżka
  • bulion drobiowy – 100 ml
  • jogurt naturalny – 3 łyżki
  • garść zielonych oliwek
  • oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • sól, pieprz, cukier

Wykonanie :

Sałatę porwać na mniejsze kawałki razem z rukolą i włożyć do miski, w której będzie sałatka.
Pomidorki koktajlowe poprzekrawać na pół, ser pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w półplasterki, oliwki pokroić na połówki.
Musztardę wymieszać z bulionem, jogurtem, oliwą i przyprawami i wszystko zmiksować na gładki dressing.
Wszystkie składniki połączyć w misce, polać dressingiem i całość dokładnie wymieszać.
Do sałatki można podawać grzanki.