Składniki :

  • puszka kukurydzy
  • 1 sałata lodowa
  • pęczek świeżej kolendry lub natki pietruszki do podania

Sos :

  • 1 łyżeczka sosu tabasco
  • 4 posiekane pęczki szczypiorku razem z cebulkami
  • mały kawałek sera cheddar pokrojonego w drobną kostkę
  • kawałek sera z niebieską pleśnią pokrojonego w drobną kostkę
  • 7 łyżek jogurtu naturalnego
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka sosu wooster [worcester]
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie :

Na początku należy połączyć dokładnie składniki sosu i odstawić do lodówki na 30 minut. Następnie na półmisku rozłożyć posiekaną dość drobno sałatę i posypać ją kukurydzą. Następnie polać warzywa sosem i posypać zieleniną.