Składniki :

  • tortellini z serem [parmezan]
  • zielony ogórek
  • pomidor
  • por
  • czerwona cebula
  • szczypiorek
  • koperek
  • żółty ser
  • groszek
  • kukurydza
  • jogurt naturalny
  • majonez light
  • czosnek [kilka ząbków]
  • cukier [szczypta]
  • sól, pieprz

Wykonanie :
Z jogurtu, czosnku, koperku, cukru, przypraw i majonezu zrobić sos i odstawić na 20 minut do przegryzienia się smaków.
Tortellini ugotować według opisu na opakowaniu i odstawić do ostygnięcia.
Ogórka i pomidora pokroić w kostkę a kukurydzę i groszek przepłukać pod bieżącą wodą.
Pora posiekać drobno razem z cebulą.
Szczypiorek posiekać.
Żółty ser pokroić w drobną kostkę lub utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie składniki ze sobą połączyć, zalać sosem i dokładnie wszystko wymieszać.
Podawać schłodzone.