Składniki :
- tortellini z serem [parmezan]
- zielony ogórek
- pomidor
- por
- czerwona cebula
- szczypiorek
- koperek
- żółty ser
- groszek
- kukurydza
- jogurt naturalny
- majonez light
- czosnek [kilka ząbków]
- cukier [szczypta]
- sól, pieprz
Wykonanie :
Z jogurtu, czosnku, koperku, cukru, przypraw i majonezu zrobić sos i odstawić na 20 minut do przegryzienia się smaków.
Tortellini ugotować według opisu na opakowaniu i odstawić do ostygnięcia.
Ogórka i pomidora pokroić w kostkę a kukurydzę i groszek przepłukać pod bieżącą wodą.
Pora posiekać drobno razem z cebulą.
Szczypiorek posiekać.
Żółty ser pokroić w drobną kostkę lub utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie składniki ze sobą połączyć, zalać sosem i dokładnie wszystko wymieszać.
Podawać schłodzone.