Składniki :
- 20 plasterków szynki konserwowej średniej grubości
- 20 plasterków żółtego sera salami
- mała czerwona cebula
- biała część pora
- 2 pęczki szczypiorku
- 6 jajek na twardo
- 12 sztuk ogórków kiszonych
- pół szklanki koperku
- pół szklanki natki pietruszki
- puszka groszku
- 1 zielona papryka
Sos :
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- czerwona ostra papryka, sól, pieprz
Wykonanie :
Wszystkie składniki sałatki pokroić drobno, składniki sosu zmiksować ze sobą blenderem i wymieszać całość bardzo dokładnie. Wstawić do lodówki na kilka godzin przed podaniem.
![](https://penelope.nstrefa.pl/wp-content/uploads/2020/11/1-1.jpg)
Świetne przepisy :)