Składniki :
- 2 duże marchewki (pokrojone dowolnie, pocięte obieraczką do warzyw lub ostrugane temperówką do zdobień z warzyw – dowolnie)
- 1 zielony ogórek
- 1 czerwona cebula
- 0,5 kg piersi z indyka lub kurczaka (wedle gustu – można też użyć wieprzowinę albo wołowinę ponieważ marynata jest uniwersalna i pasuje do tych mięs)
- pomidorki koktajlowe
- sól, pieprz, 1 małe świeże habanero, 3 łyżki sosu sojowego jasnego, 2 łyżki sosu sojowego ciemnego lub grzybowego, 3 łyżki sosu ostrygowego, 1 łyżka sosu z tamaryndowca
Wykonanie :
Mięso pokroić na cienkie plasterki i zamarynować we wszystkich sosach, przyprawach i drobno posiekanym habanero. Odstawić na całą noc lub kilka godzin do lodówki. Usmażyć razem z marynatą na rumiano. Warzywa pokroić dowolnie, wymieszać, dodać mięso razem z sosem ze smażenia i ponownie wymieszać składniki.