Składniki :
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 opakowanie makaronu konjac – kształt ryżu
- słoiczek faszerowanych serkiem papryczek w zalewie z oliwy
- 2 pomidory
- sól, pieprz
- łyżeczka aceto balsamico
- kilka łyżek jogurtu naturalnego
- puszka tuńczyka w sosie własnym
Wykonanie :
W salaterce połączyć ze sobą posiekane drobno paprykę, cebulę, pomidory, przeciśnięty czosnek, odcedzony z zalewy i przepłukany makaron konjac, odcedzonego tuńczyka. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, aceto a następnie dodać jogurt i dokładnie wymieszać całość. Papryczki z serkiem pokroić drobno i dodać do sałatki. Całość wymieszać dokładnie, sprawdzić smak, ewentualnie jeszcze doprawić i przed podaniem lekko schłodzić.