• 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 opakowanie makaronu konjac – kształt ryżu
  • słoiczek faszerowanych serkiem papryczek w zalewie z oliwy
  • 2 pomidory
  • sól, pieprz
  • łyżeczka aceto balsamico
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego
  • puszka tuńczyka w sosie własnym

W salaterce połączyć ze sobą posiekane drobno paprykę, cebulę, pomidory, przeciśnięty czosnek, odcedzony z zalewy i przepłukany makaron konjac, odcedzonego tuńczyka. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, aceto a następnie dodać jogurt i dokładnie wymieszać całość. Papryczki z serkiem pokroić drobno i dodać do sałatki. Całość wymieszać dokładnie, sprawdzić smak, ewentualnie jeszcze doprawić i przed podaniem lekko schłodzić.