Składniki :
- opakowanie wędzonego łososia
- fasolka szparagowa
- sałata lodowa
- szczypiorek
- koperek
- sól, pieprz
- oliwa
- masło
- kapary
- czarne oliwki
- ser feta
- czerwona cebula
- czosnek
- musztarda
- cytryna
- cukier
Wykonanie :
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru a następnie podsmażyć na maśle. Łososia rozdrobnić na mniejsze kawałki, sałatę porwać na strzępy, szczypiorek i koperek posiekać drobno, oliwki przekroić na pół, fetę pokroić w kostkę a cebulę posiekać w cienkie piórka. Ze szczypiorku, koperku, przypraw, oliwy, przeciśniętego czosnku, musztardy i cytryny zrobić dressing. Układać warstwy : sałata, fasolka, łosoś, oliwki, kapary, feta, cebula – na wierzchu polać sosem.