Składniki :

  • opakowanie wędzonego łososia
  • fasolka szparagowa
  • sałata lodowa
  • szczypiorek
  • koperek
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • masło
  • kapary
  • czarne oliwki
  • ser feta
  • czerwona cebula
  • czosnek
  • musztarda
  • cytryna
  • cukier

Wykonanie :

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru a następnie podsmażyć na maśle. Łososia rozdrobnić na mniejsze kawałki, sałatę porwać na strzępy, szczypiorek i koperek posiekać drobno, oliwki przekroić na pół, fetę pokroić w kostkę a cebulę posiekać w cienkie piórka. Ze szczypiorku, koperku, przypraw, oliwy, przeciśniętego czosnku, musztardy i cytryny zrobić dressing. Układać warstwy : sałata, fasolka, łosoś, oliwki, kapary, feta, cebula – na wierzchu polać sosem.