Składniki :
- 1 mix sałat
- 1 średni pomidor
- pół czerwonej papryki
- 10 małych marynowanych żółtych papryczek chili
- 10 zielonych oliwek
- łyżeczka marynowanego pieprzu
- ser feta
- ugotowany mały kawałek wołowiny [najlepiej się sprawdza szponder z rosołu :)
- 1 marchewka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- mała czerwona cebulka
- aceto balsamico do podania
- dressing : jeżeli wołowina do sałatki jest z rosołu – 3 łyżki rosołu na bazę dressingu [lub woda mineralna jeżeli nie mamy rosołu], 1 łyżka pikantnej oliwy, 1 łyżeczka musztardy, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, odrobina soku z cytryny – zmiksować na gładki sos blenderem
Wykonanie :
Na początku należy zrobić dressing a następnie posiekać wołowinę drobno i wmieszać ją w dressing razem z natką pietruszki. Na półmisku rozłożyć mix sałat, dodać dowolnie pokrojone pomidory, paprykę, cebulę, oliwki, marchewkę a następnie przybrać wołowiną z dressingiem, dodać fetę i pieprz marynowany. Całość można polać gęstym aceto balsamico.