Składniki :
- 0,3 kg wołowiny [w moim przypadku świeczka]
- 1 cebula
- 1 mix sałat
- kilka liści szpinaku
- 3 marchewki
- pieprz marynowany
- sos ostre mango
- 10 pomidorków koktajlowych lub scherry
- sól, płatki chili
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- 3 łyżki sosu ostrygowego
- 1 łyżka chińskiego ketchapu lub sosu słodko-kwaśnego/słodkie chili
- 1 łyżeczka sosu worcester
- olej kokosowy
- 4 przeciśnięte ząbki czosnku
Wykonanie :
Mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki i zamarynować w soli, chili, wszystkich sosach, czosnku przez 1h. Na rozgrzanym oleju podsmażyć na złoto posiekaną cebulę a następnie dodać mięso a gdy straci surowość dodać posiekaną drobno marchewkę i smażyć całość razem kilka minut cały czas mieszając. Gdy mięso zacznie być kruche dodać pokrojone pomidorki i dusić razem kolejne kilka minut cały czas mieszając aż pomidory całkowicie się rozpadną. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić i podawać gorące na rozłożonych sałatach przybrane pieprzem i sosem mango.