Składniki :

  • 0,5 kg chudej wołowiny bez przerostów pokrojonej w cienkie paseczki lub plasterki
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 2 kapusty pak choy lub kapusty pekińskie [może być też sałata rzymska]
  • 1 ogórek
  • 1 marchewka
  • 5 rzodkiewek
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 0,3 kg fasolki szparagowej [może być mrożona]
  • pęczek kolendry
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 1 świeża chili do podania
  • orzeszki ziemne do podania

Dressing / Marynata do mięsa :

  • sok wyciśnięty z 2 limonek lub cytryn
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki miodu
  • po 1 łyżce sosu sojowego, rybnego i ostrygowego
  • sól, chili w płatkach
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego

Wykonanie :

Mięso po pokrojeniu zamarynować w połowie dressingu i odstawić do marynowania na 2h do lodówki. W tym czasie pokroić pozostałe składniki tak, by były wygodne do jedzenia, zieleninę i orzeszki drobno posiekać i na półmisku rozłożyć pokrojone kapusty-sałaty i pozostałe warzywa. Mięso wyjąć z lodówki i na rozgrzanym oleju smażyć na ostrym ogniu na rumiano dość krótko by mięso nie zaczęło robić się twarde. Tak przygotowane mięso od razu ułożyć na warzywach, posypać zieleniną, orzeszkami i całość polać resztą dressingu. Od razu podawać z posiekaną świeżą chili.