Składniki :
- – 450 g chudego rumsztyku
- – 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
- – 1 łyżeczka chili w proszku
- – 1 łyżeczka soli
- – 1 łyżeczka mielonej kolendry
- – 1 dojrzałe awokado
- – 30 ml oleju kukurydzianego
- – 425 g czerwonej fasoli
- – 175 g pomidorków koktajlowych
- – chipsy tortilla
- – 1 duży liść sałaty pokrojony w paski
- – posiekana świeża kolendra lub natka pietruszki
Wykonanie :
Wołowinę pokroić w cienkie paski . Do dużej miski wsypać czosnek, chili, sól, kolendrę i dokładnie wymieszać . Do przypraw włożyć kawałki wołowiny i dokładnie je obtoczyć . Obrać avokado i pokroić w kostkę . Na rozgrzanym oleju w woku smażyć wołowinę przez 5 minut . Do wołowiny dodać fasolkę, pomidorki i avokado . Smażyć 2 minuty . Chipsy i sałatę ułożyć na krawędziach talerzy a na środek wyłożyć wołowinę z warzywami . Przed podaniem posypać kolendrą lub natką pietruszki .