Składniki :

  • – 450 g chudego rumsztyku
  • – 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • – 1 łyżeczka chili w proszku
  • – 1 łyżeczka soli
  • – 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • – 1 dojrzałe awokado
  • – 30 ml oleju kukurydzianego
  • – 425 g czerwonej fasoli
  • – 175 g pomidorków koktajlowych
  • – chipsy tortilla
  • – 1 duży liść sałaty pokrojony w paski
  • – posiekana świeża kolendra lub natka pietruszki

Wykonanie :

Wołowinę pokroić w cienkie paski . Do dużej miski wsypać czosnek, chili, sól, kolendrę i dokładnie wymieszać . Do przypraw włożyć kawałki wołowiny i dokładnie je obtoczyć . Obrać avokado i pokroić w kostkę . Na rozgrzanym oleju w woku smażyć wołowinę przez 5 minut . Do wołowiny dodać fasolkę, pomidorki i avokado . Smażyć 2 minuty . Chipsy i sałatę ułożyć na krawędziach talerzy a na środek wyłożyć wołowinę z warzywami . Przed podaniem posypać kolendrą lub natką pietruszki .