Składniki :
- dowolny kawałek wołowiny – ugotowany do miękkości i pokrojony w bardzo cienkie plastry
- 2 łyżeczki kaparów
- 4 jajka na pół-twardo przekrojone na ćwiartki
- 10 małych pomidorków pokrojonych w plasterki
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- łyżeczka octu winnego
- 2 łyżki dobrej oliwy
- odrobina wody w razie gdyby sos wyszedł zbyt gęsty
- 1 mała czerwona cebulka pokrojona w cienkie krążki
Wykonanie :
Mięso rozłożyć na półmisku tak, by plastry lekko na siebie nachodziły, następnie posypać kaparami. W koło ułożyć pokrojone jajka i pomidorki z cebulką. Z oliwy, wody, przypraw,octu zrobić gładki sos (najszybciej za pomocą blendera) i przygotowanym winegretem polać plastry mięsa. na koniec ozdobić gałązkami natki i podawać.