Składniki :

  • dowolny kawałek wołowiny – ugotowany do miękkości i pokrojony w bardzo cienkie plastry
  • 2 łyżeczki kaparów
  • 4 jajka na pół-twardo przekrojone na ćwiartki
  • 10 małych pomidorków pokrojonych w plasterki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • łyżeczka octu winnego
  • 2 łyżki dobrej oliwy
  • odrobina wody w razie gdyby sos wyszedł zbyt gęsty
  • 1 mała czerwona cebulka pokrojona w cienkie krążki

Wykonanie :

Mięso rozłożyć na półmisku tak, by plastry lekko na siebie nachodziły, następnie posypać kaparami. W koło ułożyć pokrojone jajka i pomidorki z cebulką. Z oliwy, wody, przypraw,octu zrobić gładki sos (najszybciej za pomocą blendera) i przygotowanym winegretem polać plastry mięsa. na koniec ozdobić gałązkami natki i podawać.