• 10 dużych ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 1 por posiekany i usmażony z solą na maśle
  • 2 opakowania łososia wędzonego
  • szczypiorek do podania
  • czerwony kawior do podania
  • koperek do podania
  • 3 jajka na twardo przekrojone na połówki
  • 1 czerwona cebula posiekana drobno
  • opakowanie rukoli do podania
  • 2 łyżki mascarpone
  • 1 awokado
  • sól, pieprz
  • pęczek kolendry
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • woda do rozrzedzenia guacamole – dostosować ilość by konsystencja dressingu była lejąca

W dużej misie połączyć ugotowane i obrane z łupinek ziemniaki z posiekaną cebulą, usmażonym wcześniej porem, pokrojonym łososiem, szczypiorkiem, koperkiem, pokrojoną rukolą i dressingiem z guacamole. Na wierzch sałatki ułożyć jajka, kawior i od razu podawać.