Składniki :
- 10 dużych ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- 1 por posiekany i usmażony z solą na maśle
- 2 opakowania łososia wędzonego
- szczypiorek do podania
- czerwony kawior do podania
- koperek do podania
- 3 jajka na twardo przekrojone na połówki
- 1 czerwona cebula posiekana drobno
- opakowanie rukoli do podania
Dressing :
- 2 łyżki mascarpone
- 1 awokado
- sól, pieprz
- pęczek kolendry
- 2 ząbki czosnku
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżki oliwy
- woda do rozrzedzenia guacamole – dostosować ilość by konsystencja dressingu była lejąca
Wykonanie :
W dużej misie połączyć ugotowane i obrane z łupinek ziemniaki z posiekaną cebulą, usmażonym wcześniej porem, pokrojonym łososiem, szczypiorkiem, koperkiem, pokrojoną rukolą i dressingiem z guacamole. Na wierzch sałatki ułożyć jajka, kawior i od razu podawać.