Składniki :
- małe młode ziemniaki ugotowane w skórkach
- 30cm kawałek dobrej swojskiej kiełbasy lub wędzony boczek w podobnej gramaturze
- 2 czerwone cebule
- pół pęczka natki pietruszki
Na dressing :
- 4 duże ząbki czosnku
- sól,pieprz
- łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego
- 3 łyżeczki ostrej musztardy
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki jogurtu naturalnego (lub więcej,w zależności jaki gęsty dressing chcemy uzyskać)
Wykonanie :
Ugotowane ziemniaki przekroić na pół,natkę posiekać,kiełbasę/boczek pokroić na bardzo drobną kosteczkę i razem z cebulą pokrojoną w piórka smażyć na rumiano. Składniki dressingu zmiksować na gładko i wszystkie składniki (jeszcze ciepłe) wymieszać dokładnie ze sobą. Od razu podawać.