Składniki :
- 10 dużych ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- 10 długich plasterków boczku
- 2 czerwone cebule
- śmietana sałatkowa
- sól, pieprz
- 3 łyżki musztardy
- szczypta cukru
- szczypiorek
Wykonanie :
Na początku należy przygotować sos do sałatki : posiekany szczypiorek wymieszać ze śmietaną, cukrem, solą, pieprzem, musztardą i odstawić na bok do przegryzienia się. Ugotowane ziemniaki pokroić w grube plasterki, boczek pokroić i usmażyć, zdjąć z patelni i na wytopionym tłuszczu usmażyć posiekaną cebulę. Do wcześniej przygotowanego sosu dodać ziemniaki, boczek, usmażoną cebulę i dokładnie wymieszać. Odstawić na 20 minut a następnie podawać.
skoro piszę ”by” to znaczy właśnie,że są ;)
Ciekawa strona, tylko dlatego piszesz by Penelope, jak to nie są twoje przepisy ?