Składniki :

  • młode ziemniaki
  • 1 pomidor
  • ogórki kiszone
  • szczypiorek z dymką
  • 4 ząbki czosnku
  • sos tatarski gotowy
  • maślanka
  • kilka jajek na twardo
  • czerwona cebula
  • rzodkiewki
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Wykonanie :

Ziemniaki wyszorować i ugotować w skórkach, ostudzić.
Jajka pokroić w ósemki lub drobniej.
rzodkiewki pokroić w plasterki.
Szczypior drobno posiekać.
Cebulę pokroić w cieniutkie półplasterki.
Pomidora i ogórki pokroić w kosteczkę.
W słoiku zmiksować na gładką masę połowę słoiczka sosu tatarskiego z maślanką, czosnkiem, przyprawami i odstawić do przegryzienia się smaków do lodówki na 30 minut.
Na dużym talerzu układać ziemniaki pokrojone w grube plasterki, rzodkiewki, ogórki, cebule, pomidora, jajka, szczypiorek i po wierzchu obficie polać sałatkę sosem.
2015515185645