Składniki :

  • 6 dużych ziemniaków
  • sól, pieprz, curry, czerwona ostra i słodka papryka, chili, kurkuma
  • oliwa z oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • pierś z kurczaka
  • sok cytrynowy
  • majonez light
  • sałata [rodzaj sałaty dowolny np masłowa, rzymska, lodowa itp]

Wykonanie :
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i poprzekrawać na pół.
Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawami i usmażyć na rumiano na oliwie.
W salaterce na dnie ułożyć porwaną na grube kawałki sałatę, na niej ziemniaki, kurczaka, posiekaną w krążki cebulę i całość polać sosem.
Na sos : wymieszać majonez [ilość majonezu należy dostosować do ilości i wielkości sałatki] z sokiem cytrynowym i czosnkiem oraz drobno posiekaną papryczką chili. Całość dosolić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać  – najlepiej ubijając trzepaczką.
Do sałatki można z powodzeniem dodać inne warzywa lub np. rukolę.