Składniki :

  • – 30 dag ziemniaków
  • – 15 dag kiszonych ogórków
  • – 1 średnia cebula
  • – 1 kwaśne jabłko ewentualnie 1/2 gruszki
  • – 100 ml majonezu light
  • – 1 łyżka gęstego jogurtu
  • – 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • – 1/2 łyżeczki curry
  • – sól i pieprz kolorowy do smaku

Wykonanie :

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w dość grube plasterki. Jabłko pokroić w ćwiartki, obrać ze skóry i pokroić w plasterki. (Tak samo przygotować ewentualną gruszkę w zamian za jabłko). Cebulę pokroić w cieniutkie półplasterki. Ogórki kiszone dowolnie pokroić, np. w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, jogurtem i curry. Na koniec ewentualnie przyprawić do smaku wedle uznania.