Składniki :

  • pieczona pierś z indyka [dowolnie upieczona w ulubionych przyprawach – może też być smażona]
  • 3 czerwone papryki
  • puszka zielonego groszku
  • 4 ugotowane na parze lub w mundurkach ziemniaki
  • pół szklanki domowego majonezu
  • pół pęczka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1/3 pęczka koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta suszonego estragonu
  • pieprz

Wykonanie :

Pierś pokroić w mniejsze paseczki, papryki w kosteczkę, ziemniaki w plasterki,  groszek przepłukać, a do majonezu dodać posiekane zioła, pieprz i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Układać na talerzu warstwami ziemniaki, papryki, groszek, mięso a całość polać sosem majonezowym.
Jeśli majonez wyszedł zbyt gęsty można go rozrzedzić jogurtem naturalnym.