Składniki :
- pieczona pierś z indyka [dowolnie upieczona w ulubionych przyprawach – może też być smażona]
- 3 czerwone papryki
- puszka zielonego groszku
- 4 ugotowane na parze lub w mundurkach ziemniaki
- pół szklanki domowego majonezu
- pół pęczka drobno posiekanej natki pietruszki
- 1/3 pęczka koperku
- 1 ząbek czosnku
- szczypta suszonego estragonu
- pieprz
Wykonanie :
Pierś pokroić w mniejsze paseczki, papryki w kosteczkę, ziemniaki w plasterki, groszek przepłukać, a do majonezu dodać posiekane zioła, pieprz i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Układać na talerzu warstwami ziemniaki, papryki, groszek, mięso a całość polać sosem majonezowym.
Jeśli majonez wyszedł zbyt gęsty można go rozrzedzić jogurtem naturalnym.