Składniki :

  • 10 średnich ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 15 małych pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • pół pęczka natki pietruszki

Sos :

  • pół łyżeczki oregano
  • oliwa z chili – 5 łyżek
  • sok cytrynowy – 2 łyżki
  • musztarda miodowa – 1 czubata łyżeczka
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • kilka łyżek rosołu drobiowego, bulionu warzywnego z kostki lub woda
  • sól, pieprz, płaska łyżeczka przyprawy do bruschetty

Wykonanie :

Z podanych składników sporządzić sos miksując wszystkie składniki w blenderze na gładki kremowy sos. Ziemniaki pokroić po ostudzeniu w grube plasterki, cebulę posiekać w cieniutkie prążki, natkę drobno posiekać, pomidorki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki połączyć z sosem i dokładnie całość wymieszać.