Składniki :
- 10 średnich ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- 15 małych pomidorków koktajlowych
- 1 czerwona cebula
- pół pęczka natki pietruszki
Sos :
- pół łyżeczki oregano
- oliwa z chili – 5 łyżek
- sok cytrynowy – 2 łyżki
- musztarda miodowa – 1 czubata łyżeczka
- 3 przeciśnięte ząbki czosnku
- kilka łyżek rosołu drobiowego, bulionu warzywnego z kostki lub woda
- sól, pieprz, płaska łyżeczka przyprawy do bruschetty
Wykonanie :
Z podanych składników sporządzić sos miksując wszystkie składniki w blenderze na gładki kremowy sos. Ziemniaki pokroić po ostudzeniu w grube plasterki, cebulę posiekać w cieniutkie prążki, natkę drobno posiekać, pomidorki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki połączyć z sosem i dokładnie całość wymieszać.