Składniki :
- 4 duże ugotowane w mundurkach ziemniaki
- 0,5 kg ugotowanej wołowiny [najsmaczniejsza wersja gotowanej wołowiny będzie z rosołu wołowego]
- 2 kubki ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
Sos :
- 1 mała cebulka
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- oliwa [ilość na oko – 4-6 łyżek]
- łyżka octu winnego
- łyżeczka ostrej musztardy
- łyżeczka masła
Wykonanie :
Na początku należy przygotować składniki do sosu : cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na maśle, odstawić na bok do ostygnięcia. Dodać musztardę, przyprawić, dodać ocet, oliwę i całość zmiksować na gładki mus.
Na płaskim półmisku ułożyć pokrojone w plasterki ugotowane ziemniaki, na nich poszarpaną ugotowaną wołowinę i ugotowaną w osolonej wodzie fasolkę. Całość polać wcześniej przygotowanym sosem.