Składniki :

  • 4 duże ugotowane w mundurkach ziemniaki
  • 0,5 kg ugotowanej wołowiny [najsmaczniejsza wersja gotowanej wołowiny będzie z rosołu wołowego]
  • 2 kubki ugotowanej zielonej fasolki szparagowej

Sos :

  • 1 mała cebulka
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • oliwa [ilość na oko – 4-6 łyżek]
  • łyżka octu winnego
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • łyżeczka masła

Wykonanie :

Na początku należy przygotować składniki do sosu : cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na maśle, odstawić na bok do ostygnięcia. Dodać musztardę, przyprawić, dodać ocet, oliwę i całość zmiksować na gładki mus.
Na płaskim półmisku ułożyć pokrojone w plasterki ugotowane ziemniaki, na nich poszarpaną ugotowaną wołowinę i ugotowaną w osolonej wodzie fasolkę. Całość polać wcześniej przygotowanym sosem.