Składniki :
- sałata lodowa
- sałata masłowa
- rukola
- mieszanka sałat z roszponką lub innymi sałatami
- ser feta
- zielony ogórek
- pierś z kurczaka
- domowy sos winegret [sól, pieprz, oliwa, musztarda, cytryna i ew. czosnek]
- sól, pieprz, curry, czerwona ostra papryka, jarzynka, pieprz ziołowy, chili w proszku
Wykonanie :
Sałaty posiekać lub porwać na podobnej wielkości kawałki i wymieszać na półmisku.
Pierś z kurczaka pokroić w cienkie i dość krótkie paseczki, przyprawić wszystkimi przyprawami i usmażyć na rumiano.
Ostudzić i razem z pokrojonym ogórkiem i serem feta wymieszać i ułożyć na sałatach.
Całość polać wcześniej przygotowanym winegretem.
Doskonale będzie też pasował sos na bazie jogurtu i majonezu z czosnkiem.