Składniki :
- kilka ziemniaków lub małe opakowanie dowolnego makaronu
- 1 mały por
- 1 marchew
- 2 pietruszki
- 1 seler
- 1 obsmażona na gazie cała cebula
- bulion drobiowy lub woda jako baza zupy
- 0,5 kg mięsa mielonego
- jajko
- sól, pieprz, czerwona papryka, curry, kurkuma, pieprz ziołowy, ziela angielskie, liście laurowe
- 3 prostokątne serki topione ziołowe
- 10 małych pieczarek
- szklanka zielonej mrożonej lub świeżej fasolki
- 1 czerwona papryka
- 3 ząbki czosnku
- pęczek natki pietruszki
Wykonanie :
Na początku należy ugotować wywar warzywny na bazie [ rosole lub wodzie] z dodatkiem selera, pietruszki, pora, marchwi, ziel angielskich, liści laurowych, soli, pieprzu, obsmażonej cebuli i czosnku.
Gdy warzywa będą miękkie można je wyjąć lub zostawić a następnie dodać posiekane cienko pieczarki, paprykę pokrojoną w kosteczkę, fasolkę, posiekaną natkę i gotować 15 minut na małym ogniu.
Serki rozprowadzić z dodatkiem zupy i wlać do garnka.
Do mięsa dodać jajko, sól, pieprz, curry, papryki, kurkumę i pieprz ziołowy, utoczyć małe pulpeciki i obsmażyć je na rumiano na oleju.
Gotowe pulpeciki dodać do zupy.
Na koniec do całości dodać makaron lub ugotować go oddzielnie [wedle uznania].
Mniamiii :)