Składniki :

  • kilka ziemniaków lub małe opakowanie dowolnego makaronu
  • 1 mały por
  • 1 marchew
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • 1 obsmażona na gazie cała cebula
  • bulion drobiowy lub woda jako baza zupy
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • jajko
  • sól, pieprz, czerwona papryka, curry, kurkuma, pieprz ziołowy, ziela angielskie, liście laurowe
  • 3 prostokątne serki topione ziołowe
  • 10 małych pieczarek
  • szklanka zielonej mrożonej lub świeżej fasolki
  • 1 czerwona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki

Wykonanie :

Na początku należy ugotować wywar warzywny na bazie [ rosole lub wodzie] z dodatkiem selera, pietruszki, pora, marchwi, ziel angielskich, liści laurowych, soli, pieprzu, obsmażonej cebuli i czosnku.
Gdy warzywa będą miękkie można je wyjąć lub zostawić a następnie dodać posiekane cienko pieczarki, paprykę pokrojoną w kosteczkę, fasolkę, posiekaną natkę i gotować 15 minut na małym ogniu.
Serki rozprowadzić z dodatkiem zupy i wlać do garnka.
Do mięsa dodać jajko, sól, pieprz, curry, papryki, kurkumę i pieprz ziołowy, utoczyć małe pulpeciki i obsmażyć je na rumiano na oleju.
Gotowe pulpeciki dodać do zupy.
Na koniec do całości dodać makaron lub ugotować go oddzielnie [wedle uznania].
12