Składniki :
- – 6 skrzydełek z kurczaka
- – 1 mała szklaneczka sosu sojowego (pięćdziesiątka)
- – 3 ząbki czosnku – rozgniecione
- – 1 łyżka stołowa płynnego słodziku niskokalorycznego
- – 4 łyżeczki mieszanki przypraw – anyżu, goździków, pieprzu, cynamonu i kopru włoskiego
- – 1 łyżeczka posiekanego świeżego imbiru
Wykonanie :
Wszystkie składniki włożyć do miseczki i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 24 godziny, co jakiś czas mieszając. Wyłożyć całość do naczynia żąroodpornego i wstawić do piekarnika i piec na grillu. Gdy skrzydełka zaczną skwierczeć (powinny po mniej więcej 10 minutach), odwrócić je i piec kolejne 5-10 minut. Podawać z ryżem na sypko lub do sałatki ziemniaczanej – grillowej.