Składniki :
- 0,5 kg wieprzowiny pokrojonej w mniejsze kawałki
- 1 kapusta pekińska
- pęczek szczypiorku
- 1 marchewka pokrojona w cienkie zapałki
- 6 przeciśniętych ząbków czosnku
- olej do smażenia
- 2 świeże chili
- 2 czerwone papryki
- kolendra do podania
- sól
- sosy : 2 łyżki sosu ostrygowego, 1 łyżka sosu rybnego, 1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżki sosu śliwkowego, 1 łyżeczka sosu hoisin, 1 łyżeczka pasty gohujang
Wykonanie :
Na oleju podsmażyć posiekane chili z czosnkiem, dodać wszystkie sosy i pasty, chwilę razem smażyć, dodać sól i pokrojone mięso, podsmażyć kilka minut cały czas mieszając, następnie dodać posiekaną kapustę, marchewkę, papryki i smażyć razem aż warzywa lekko zmiękną. Lekko podlać wodą by nie przywierało, zagotować, dodać szczypiorek, kolendrę, i po sprawdzeniu smaku i ewentualnym doprawieniu opcjonalnie lekko zagęścić całość mąką ziemniaczaną lub kukurydzianą. Podawać z makaronem lub ryżem.