• 2 opakowania dużych krewetek bez pancerzy
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku
  • płaska łyżeczka płatków chili, sól, szczypta ostrej i słodkiej papryki
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • kilka łyżek rosołu drobiowego do rozprowadzenia mąki [wystarczy taki z kostki lub woda]
  • 2 awokado

Na początku należy zrobić sos do krewetek mieszając rozpuszczony olej kokosowy z mąką, 3 łyżkami rosołu [na początek], keczupem, przeciśniętym czosnkiem, przyprawami, sokiem z limonki. Podgrzewać na wolnym ogniu kilka minut cały czas mieszając i jeśli sos jest zbyt gęsty należy dodać odrobinę rosołu uważając by nie dodać za dużo – sos ma być gęsty i oblepiający krewetki. Jeśli sos jest zbyt rzadki należy odparować nadmiar. Do przygotowanego sosu dodać krewetki i dusić na małym ogniu często mieszając uważając by nie przeciągnąć krewetek. Awokado pokroić w plasterki i rozłożyć na talerzu w wachlarz. Polać awokado krewetkami z sosem i od razu podawać.