Składniki :
- 2 opakowania dużych krewetek bez pancerzy
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 4 przeciśnięte ząbki czosnku
- płaska łyżeczka płatków chili, sól, szczypta ostrej i słodkiej papryki
- 3 łyżki keczupu
- 1 łyżka soku z limonki
- kilka łyżek rosołu drobiowego do rozprowadzenia mąki [wystarczy taki z kostki lub woda]
- 2 awokado
Wykonanie :
Na początku należy zrobić sos do krewetek mieszając rozpuszczony olej kokosowy z mąką, 3 łyżkami rosołu [na początek], keczupem, przeciśniętym czosnkiem, przyprawami, sokiem z limonki. Podgrzewać na wolnym ogniu kilka minut cały czas mieszając i jeśli sos jest zbyt gęsty należy dodać odrobinę rosołu uważając by nie dodać za dużo – sos ma być gęsty i oblepiający krewetki. Jeśli sos jest zbyt rzadki należy odparować nadmiar. Do przygotowanego sosu dodać krewetki i dusić na małym ogniu często mieszając uważając by nie przeciągnąć krewetek. Awokado pokroić w plasterki i rozłożyć na talerzu w wachlarz. Polać awokado krewetkami z sosem i od razu podawać.