Składniki :
- makaron penne
- groszek konserwowy
- fasolka szparagowa [mrożona]
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 duży por
- natka pietruszki
- koperek
- około szklanki rosołu domowego
- 1 cebula
- masło
- oliwa
- curry, sól, pieprz, kurkuma
Wykonanie :
Marchew i pietruszkę utrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać w kosteczkę, pora pokroić w cienkie krążki, przyprawić solą, pieprzem i curry i całość usmażyć na maśle z oliwą.
Dodać fasolkę i groszek i delikatnie podlać rosołem.
Dusić kilka minut pod przykryciem.
Następnie dodać posiekaną natkę i koperek.
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy dla koloru.
Makaronu nie przepłukiwać po odlaniu wody tylko od razu połączyć z warzywami i dokładnie wymieszać.
Od razu podawać gorące.