Składniki :

  • makaron penne
  • groszek konserwowy
  • fasolka szparagowa [mrożona]
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 duży por
  • natka pietruszki
  • koperek
  • około szklanki rosołu domowego
  • 1 cebula
  • masło
  • oliwa
  • curry, sól, pieprz, kurkuma

Wykonanie :

Marchew i pietruszkę utrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać w kosteczkę, pora pokroić w cienkie krążki, przyprawić solą, pieprzem i curry i całość usmażyć na maśle z oliwą.
Dodać fasolkę i groszek i delikatnie podlać rosołem.
Dusić kilka minut pod przykryciem.
Następnie dodać posiekaną natkę i koperek.
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy dla koloru.
Makaronu nie przepłukiwać po odlaniu wody tylko od razu połączyć z warzywami i dokładnie wymieszać.
Od razu podawać gorące.