• 2 grube filety z dorsza
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • pęczek kolendry
  • sok z limonki
  • 2 czubate łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy chili
  • sól, pieprz, curry, słodka i ostra papryka
  • 4 łyżki mąki kokosowej
  • 2 łyżki zwykłej mąki pszennej
  • szklanka ugotowanego ryżu jaśminowego lub innego ulubionego

Na początku należy przygotować panierkę mieszając obie mąki ze wszystkimi przyprawami. Filety pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć dokładnie z każdej strony w panierce i smażyć na rumiano z obu stron na maśle z oliwą. Po usmażeniu zdjąć rybę z patelni a na tłuszcz po smażeniu wlać jogurt i dokładnie wymieszać. Dodać sok z limonki i posiekaną kolendrę. Zagrzać delikatnie sos uważając by się nie zważył jogurt, sprawdzić smak, ewentualnie doprawić do smaku. Na ugotowany ryż wyłożyć usmażonego dorsza, polać sosem jogurtowym z kolendrą i od razu podawać.