Składniki :

  • 4 plasterki chudej szynki
  • 2 jajka
  • kilka plasterków żółtego sera
  • bułka lub dwie kromki chleba [dowolnie]
  • łyżeczka masła i oleju
  • sól, pieprz

Wykonanie :

Usmażyć sadzone szybko z obu stron [tak, by żółtko pozostało jak najbardziej miękkie się tylko da], położyć na jajkach pieczywo [pół na jednym jajku i pół na drugim] a następnie odwrócić całość [by jajko było u góry a smażyło się pieczywo].
Po 2 minutach [gdy pieczywo zrobi się lekko chrupkie] ułożyć na jajkach ser, na nim wędlinę i odwrócić całość by tym razem pieczywo było u góry a smażyła się wędlina.
Smażyć 1-2 minuty a następnie ponownie odwrócić i od razu złożyć kanapkę w całość.
Dodatki wewnątrz są dowolne, można dodać cebulę, pomidora itp.
IMG-20151109-WA0006