Składniki :

  • 2 duże filety z soli
  • duży kawałek imbiru lub 2 łyżeczki imbiru w proszku
  • białko z 2 jajek
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka wódki
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • pół łyżeczki soli,pieprz,pieprz cayenne
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki

Wykonanie :

Rybę pokroić na równej wielkości kawałki.
Imbir obrać i bardzo drobno posiekać.
Białko dobrze ubić i przyprawić do smaku. Dodać wódkę,ocet i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać i ubić na gładkie ciasto o konsystencji jak na średnie naleśniki.
Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu na rumiano.