Składniki :

  • opakowanie ulubionego drobnego makaronu np świderki, muszelki, penne itp
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • 1 posiekana drobno cebula
  • koperek i lubczyk do sosu
  • 4 pomidory pokrojone w kostkę
  • 0,5 kg piersi z indyka
  • 4 łyżki serka mascarpone
  • łyżka oliwy
  • łyżka masła
  • 3 szklanki drobiowego rosołu [można zastąpić rosołkiem z kostki lub wodą]
  • sól, pieprz, curry, papryka wędzona, przyprawa do indyka i bruschetty, suszony czosnek

Wykonanie :

Na maśle z oliwą podsmażyć cebulę z czosnkiem, dodać pomidory, wszystkie przyprawy i smażyć razem aż pomidory się rozpadną. Następnie dodać suchy makaron i pokrojoną w małe kawałki pierś z indyka i całość dokładnie wymieszać. Dodać mascarpone z rosołem, rozmieszać całość dokładnie, dodać zieleninę i dusić na średnim ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając aż makaron i indyk będą gotowe. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić do smaku i od razu podawać.