Składniki :

  • – 2 strąki czerwonej papryki
  • – 2 strąki zielonej papryki
  • – 2 pomidory
  • – 2 cebule
  • – papryczka chili
  • – 2 łyżki oliwy z oliwek
  • – 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • – 250 ml wywaru z ryby (niekoniecznie z ryby)
  • – sól i pieprz

Wykonanie :

Papryki pozbawić pestek i posiekać w drobną kostkę . Pomidory obrać ze skóry a miąższ pokroić w kostkę . Cebulę pokroić w kawałki długości 1 cm . Chili pozbawić pestek i posiekać w paseczki . Rozpuścić mąkę ziemniaczaną w niewielkiej ilości wody . Podsmażyć paprykę i papryczkę chili przez 3 minuty, zalać wywarem, dodać cebulę i pomidory, wymieszać z rozpuszczoną mąką i zagotować . Sos doprawić solą i pieprzem .