Składniki :
- – 2 strąki czerwonej papryki
- – 2 strąki zielonej papryki
- – 2 pomidory
- – 2 cebule
- – papryczka chili
- – 2 łyżki oliwy z oliwek
- – 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- – 250 ml wywaru z ryby (niekoniecznie z ryby)
- – sól i pieprz
Wykonanie :
Papryki pozbawić pestek i posiekać w drobną kostkę . Pomidory obrać ze skóry a miąższ pokroić w kostkę . Cebulę pokroić w kawałki długości 1 cm . Chili pozbawić pestek i posiekać w paseczki . Rozpuścić mąkę ziemniaczaną w niewielkiej ilości wody . Podsmażyć paprykę i papryczkę chili przez 3 minuty, zalać wywarem, dodać cebulę i pomidory, wymieszać z rozpuszczoną mąką i zagotować . Sos doprawić solą i pieprzem .