Składniki :

  • pół piersi z indyka
  • 10 dużych pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • koperek
  • natka pietruszki
  • jogurt naturalny
  • śmietana 12%
  • oliwa
  • olej
  • masło
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, curry, papryka wędzona, pieprz ziołowy, przyprawa do drobiu
  • sos tabasco

Wykonanie :

Mięso pokroić w paski i przyprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, curry, papryką, przeciśniętymi ząbkami czosnku, przyprawą do drobiu, odrobiną tabasco, sokiem cytrynowym, posiekanymi ziołami i całość dokładnie wymieszać z oliwą i olejem.
Odstawić do lodówki na noc.
Pieczarki usmażyć na maśle przyprawione solą, pieprzem i curry.
Zalać mieszanką jogurtu ze śmietaną i dusić na bardzo małym ogniu.
Po paru minutach duszenia dodać do sosu mięso z marynatą i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż mięso będzie gotowe.
Podawać z ryżem.