Składniki :
- pół piersi z indyka
- 10 dużych pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- koperek
- natka pietruszki
- jogurt naturalny
- śmietana 12%
- oliwa
- olej
- masło
- sok z cytryny
- sól, pieprz, curry, papryka wędzona, pieprz ziołowy, przyprawa do drobiu
- sos tabasco
Wykonanie :
Mięso pokroić w paski i przyprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, curry, papryką, przeciśniętymi ząbkami czosnku, przyprawą do drobiu, odrobiną tabasco, sokiem cytrynowym, posiekanymi ziołami i całość dokładnie wymieszać z oliwą i olejem.
Odstawić do lodówki na noc.
Pieczarki usmażyć na maśle przyprawione solą, pieprzem i curry.
Zalać mieszanką jogurtu ze śmietaną i dusić na bardzo małym ogniu.
Po paru minutach duszenia dodać do sosu mięso z marynatą i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż mięso będzie gotowe.
Podawać z ryżem.