Składniki :
- opakowanie spaghetti
- 1 mała cukinia
- 1 mała marchewka
- 1 mała czerwona cebula
- główka czosnku
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- bazylia, tymianek
- 2 puszki rozdrobnionych pomidorów
- świeże małe habanero
- pół szklanki tartego parmezanu
- opakowanie śmietany 18%
- 10 pomidorków koktajlowych
- opakowanie mini krewetek
- łyżka masła
- sok z połowy cytryny
- pół pęczka natki pietruszki
- 1 brokuł
- sól, pieprz, pomidory z solą morską, mieszanka włoska
Wykonanie :
W osolonej wodzie ugotować brokuły al dente i odstawić do odsączenia. Cukinię pokroić w plasterki, marchewkę w zapałki, cebulę w prążki, czosnek przecisnąć przez praskę, paprykę pokroić w paski, habanero posiekać drobno, pomidorki poprzekrawać na połówki. Na łyżce masła z oliwą poddusić wszystkie warzywa kilka minut, dodać czosnek, cytrynę, zioła i wszystkie przyprawy, krewetki, brokuła, dodać pomidory z puszki, posiekaną natkę, śmietanę, parmezan i dusić na bardzo małym ogniu co jakiś czas mieszając. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić a następnie dodać wcześniej ugotowany makaron. Całość dokładnie wymieszać i od razu podawać.