Składniki :

  • 1 duża marchewka
  • 3 średnie pietruszki
  • 1 mały seler
  • 1 duży por
  • 2 średnie cebule
  • sok pomidorowy ostry
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 0,3 kg mięsa wieprzowego
  • sól, pieprz, czubryca czerwona, rozmaryn świeży, curry, chili
  • masło

Wykonanie :
Warzywa wrzucić do malaksera i posiekać na maksymalnie drobne kawałki po czym usmażyć na maśle.
Dodać sok pomidorowy i koncentrat, całość osolić, opieprzyć i dodać odrobinę czubrycy.
Dusić pod przykryciem 15 minut.
Mięso pokroić na małe kawałki np. w kostkę, przyprawić pozostałymi przyprawami w tym solą i pieprzem i ponownie czubrycą i usmażyć na rumiano.
Dodać do sosu i razem dusić do miękkości mięsa.
Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do sosu.
Całość podawać posypane tartym serem lub zieleniną.