Składniki :
- 1 duża marchewka
- 3 średnie pietruszki
- 1 mały seler
- 1 duży por
- 2 średnie cebule
- sok pomidorowy ostry
- mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- 0,3 kg mięsa wieprzowego
- sól, pieprz, czubryca czerwona, rozmaryn świeży, curry, chili
- masło
Wykonanie :
Warzywa wrzucić do malaksera i posiekać na maksymalnie drobne kawałki po czym usmażyć na maśle.
Dodać sok pomidorowy i koncentrat, całość osolić, opieprzyć i dodać odrobinę czubrycy.
Dusić pod przykryciem 15 minut.
Mięso pokroić na małe kawałki np. w kostkę, przyprawić pozostałymi przyprawami w tym solą i pieprzem i ponownie czubrycą i usmażyć na rumiano.
Dodać do sosu i razem dusić do miękkości mięsa.
Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do sosu.
Całość podawać posypane tartym serem lub zieleniną.