Składniki :

  • filet z łososia
  • opakowanie pomidorków koktajlowych
  • szklanka białego wina
  • pół szklanki śmietanki wysokoprocentowej
  • 3 ząbki czosnku
  • makaron spaghetti
  • oliwa z oliwek
  • bazylia, tymianek, oregano, rozmaryn, sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • koperek

Wykonanie :

Rybę pokroić w grube paski, przyprawić solą i pieprzem i dusić na patelni z poprzekrawanymi pomidorkami.
Wino wymieszać ze śmietanką.
Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do ryby z pomidorami.
Dodać do ryby z pomidorami świeże i suszone zioła.
Dusić na małym ogniu i dolać wino ze śmietanką i podgrzewać na malutkim ogniu.
makaron ugotować klasycznie, odcedzić i wymieszać z oliwą by się nie posklejał.
Gdy sos z rybą będzie gotowy zalać nim makaron i od razu podawać.