Składniki :
- filet z łososia
- opakowanie pomidorków koktajlowych
- szklanka białego wina
- pół szklanki śmietanki wysokoprocentowej
- 3 ząbki czosnku
- makaron spaghetti
- oliwa z oliwek
- bazylia, tymianek, oregano, rozmaryn, sól, pieprz
- natka pietruszki
- koperek
Wykonanie :
Rybę pokroić w grube paski, przyprawić solą i pieprzem i dusić na patelni z poprzekrawanymi pomidorkami.
Wino wymieszać ze śmietanką.
Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do ryby z pomidorami.
Dodać do ryby z pomidorami świeże i suszone zioła.
Dusić na małym ogniu i dolać wino ze śmietanką i podgrzewać na malutkim ogniu.
makaron ugotować klasycznie, odcedzić i wymieszać z oliwą by się nie posklejał.
Gdy sos z rybą będzie gotowy zalać nim makaron i od razu podawać.