Składniki :

  • butelka passaty pomidorowej
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek kolendry
  • słoiczek małży
  • opakowanie mini krewetek
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona i zielona papryka
  • sos słodko-kwaśny tao tao (cały)
  • sok z połowy cytryny
  • makaron spaghetti
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka sosu teryiaki
  • sól,pieprz
  • łyżka masła
  • olej

Wykonanie :

Passatę pomidorową zagotować,doprawić solą,pieprzem,połową posiekanej kolendry, sokiem cytrynowym,przeciśniętym czosnkiem,wszystkimi sosami a następnie dodać do gotującego się sosu owoce morza. Zmniejszyć gaz na minimum i lekko dusić całość 5 minut.  Papryki i cebulę posiekać i usmażyć na oleju z masłem a następnie dodać do sosu. Sprawdzić smak, ewentualnie jeszcze doprawić sosami i solą i podawać z makaronem spaghetti i posypać resztą komendry.