Składniki :
- butelka passaty pomidorowej
- 4 ząbki czosnku
- pęczek kolendry
- słoiczek małży
- opakowanie mini krewetek
- 1 duża cebula
- 1 czerwona i zielona papryka
- sos słodko-kwaśny tao tao (cały)
- sok z połowy cytryny
- makaron spaghetti
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka sosu teryiaki
- sól,pieprz
- łyżka masła
- olej
Wykonanie :
Passatę pomidorową zagotować,doprawić solą,pieprzem,połową posiekanej kolendry, sokiem cytrynowym,przeciśniętym czosnkiem,wszystkimi sosami a następnie dodać do gotującego się sosu owoce morza. Zmniejszyć gaz na minimum i lekko dusić całość 5 minut. Papryki i cebulę posiekać i usmażyć na oleju z masłem a następnie dodać do sosu. Sprawdzić smak, ewentualnie jeszcze doprawić sosami i solą i podawać z makaronem spaghetti i posypać resztą komendry.