Składniki :

  • – 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • – 4 ząbki czosnku posiekanego w plasterki lub grube kawałki
  • – suszone pomidory ze słoiczka
  • – 400g pomidorów z puszki w kawałkach lub całych
  • – makaron spaghetti
  • – 350g fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki [ze słoiczka lub świeżej już wcześniej ugotowanej]
  • – sól, pieprz, czerwona papryka
  • – 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • – żółty tarty ser

 

Wykonanie :

Czosnek i suszone pomidory podsmażyć na oliwie przez około 3 minuty . Dodać pomidory  puszki razem z sokiem, dusić na wolnym ogniu przez 10 minut do zagęszczenia się sosu . Sos przyprawić do smaku . Ugotować makaron, przelać i dodać do sosu razem z fasolką . Dusić wszystko około 3 minuty . Na koniec posypać utartym żółtym serem .