Składniki :
- – 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- – 4 ząbki czosnku posiekanego w plasterki lub grube kawałki
- – suszone pomidory ze słoiczka
- – 400g pomidorów z puszki w kawałkach lub całych
- – makaron spaghetti
- – 350g fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki [ze słoiczka lub świeżej już wcześniej ugotowanej]
- – sól, pieprz, czerwona papryka
- – 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- – żółty tarty ser
Wykonanie :
Czosnek i suszone pomidory podsmażyć na oliwie przez około 3 minuty . Dodać pomidory puszki razem z sokiem, dusić na wolnym ogniu przez 10 minut do zagęszczenia się sosu . Sos przyprawić do smaku . Ugotować makaron, przelać i dodać do sosu razem z fasolką . Dusić wszystko około 3 minuty . Na koniec posypać utartym żółtym serem .