Składniki :
- opakowanie papieru ryżowego
- 1 papryka czerwona
- 1 zielony ogórek
- małe opakowanie marynowanej rzepy
- szczypiorek
- 2 opakowanie łososia wędzonego lub pstrąga łososiowego
- żółte małe pomidory [opcjonalnie]
- czarny lub biały sezam [biały podprażony]
- liście dowolnej ulubionej sałaty np lodowej
- sos sojowy do podania [można użyć dowolnej mieszanki różnych sosów do maczania sajgonek]
Wykonanie :
Wszystkie warzywa pokroić w długie wąski paski, sałatę porwać na mniejsze kawałki, łososia pokroić w szerokie paski, szczypiorek dopasować długością do pasków warzyw. Wszystkie składniki układać na zwilżonym papierze ryżowym na koniec posypując sezamem i delikatnie ale dość ciasno zwijać jak krokiety. Każdą roladkę przekroić na pół i podawać z sosem sojowym lub innym ulubionym.