Składniki :

  • opakowanie papieru ryżowego
  • 1 papryka czerwona
  • 1 zielony ogórek
  • małe opakowanie marynowanej rzepy
  • szczypiorek
  • 2 opakowanie łososia wędzonego lub pstrąga łososiowego
  • żółte małe pomidory [opcjonalnie]
  • czarny lub biały sezam [biały podprażony]
  • liście dowolnej ulubionej sałaty np lodowej
  • sos sojowy do podania [można użyć dowolnej mieszanki różnych sosów do maczania sajgonek]

Wykonanie :

Wszystkie warzywa pokroić w długie wąski paski, sałatę porwać na mniejsze kawałki, łososia pokroić w szerokie paski, szczypiorek dopasować długością do pasków warzyw. Wszystkie składniki układać na zwilżonym papierze ryżowym na koniec posypując sezamem i delikatnie ale dość ciasno zwijać jak krokiety. Każdą roladkę przekroić na pół i podawać z sosem sojowym lub innym ulubionym.