Składniki :
- 0,5 kg steku wołowego pociętego w cienkie plasterki
- 2 kapusty pak choi
- 1 duży brokuł
- opakowanie makaronu chińskiego jajecznego lub innego ulubionego np udon, ryżowego itp
- olej kokosowy
Sos do warzyw :
- sok z 1 limonki
- łyżka miodu
- łyżka sosu sojowego
- sól, chili świeże lub w płatkach
Dodatki do podania :
- prażony sezam
- szczypiorek
- kolendra
Marynata do steka :
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- sok z 1 limonki
- sól, chili w płatkach
- 1 łyżka przyprawy chińskiej 5 smaków
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
Wykonanie :
Na początku należy połączyć składniki marynaty i natrzeć nią wcześniej pokrojone mięso i odstawić do marynowania najlepiej na całą noc do lodówki. Następnie należy przygotować sos do warzyw mieszając jego składniki i na oleju kokosowym smażyć w sosie pokrojone warzywa na chrupko. Pod koniec smażenia dodać wcześniej ugotowany makaron i smażyć całość przez chwilę razem. Na koniec na oddzielnej patelni na ostrym ogniu usmażyć mięso razem z całą marynatą na chrupko. Mięso po usmażeniu dodać do warzyw z makaronem, wymieszać i podgrzewać razem kilka minut. Podawać ze szczypiorkiem, kolendrą i prażonym sezamem.