• 4 grube plastry polędwicy cielęcej [lub więcej w zależności od ilości planowanych porcji]
  • 2 małe cukinie
  • 2 żółte papryki
  • główka czosnku
  • 2 cebule
  • słoiczek suszonych pomidorów
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła

Cukinie, papryki, czosnek, cebulę i suszone pomidory pokroić w drobne kawałki. Rozgrzać oliwę z masłem i smażyć warzywa kilka minut często mieszając. Doprawić przyprawami i octem do smaku i odstawić na bok na 30 minut. Polędwicę przyprawić solą i grillować z obu stron tak długo jak bardzo ma być wysmażona. Zdjąć z grilla, zawinąć w folię aluminiową i odstawić na 10 minut by odpoczęła. Podgrzać antipasti i podawać z polędwicą.