Składniki :
- 4 grube plastry polędwicy cielęcej [lub więcej w zależności od ilości planowanych porcji]
Antipasti :
- 2 małe cukinie
- 2 żółte papryki
- główka czosnku
- 2 cebule
- słoiczek suszonych pomidorów
- 4 łyżki octu balsamicznego
- sól, pieprz
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka masła
Wykonanie :
Cukinie, papryki, czosnek, cebulę i suszone pomidory pokroić w drobne kawałki. Rozgrzać oliwę z masłem i smażyć warzywa kilka minut często mieszając. Doprawić przyprawami i octem do smaku i odstawić na bok na 30 minut. Polędwicę przyprawić solą i grillować z obu stron tak długo jak bardzo ma być wysmażona. Zdjąć z grilla, zawinąć w folię aluminiową i odstawić na 10 minut by odpoczęła. Podgrzać antipasti i podawać z polędwicą.