Składniki :
- 4 grube, lekko rozbite steki cielęce
- 1 szklanka sosu barbecue [może być gotowy]
- 4 grube kromki chleba
- 1 łyżka masła
- 2 czerwone pokrojone w piórka cebule
- 3 pomidory pokrojone w kostkę
- 2 posiekane drobno ząbki czosnku
- rukola do podania
- 2 łyżki aceto balsamico
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz
- 1 łyżka sosu wooster
Wykonanie :
Mięso przyprawić solą, pieprzem, sosem wooster i odstawić do marynowania na 1h. Po tym czasie usmażyć na rumiano z obu stron na grillu. Na patelni na maśle podsmażyć pomidory z cebulą i czosnkiem, dodać sos barbecue, miód, aceto balsamico, sól i pieprz i dokładnie całość odparować na gęsto. Przestudzić kilka minut a następnie gotowym sosem smarować zrumienione na grillu grzanki, układać na nich steki, rukolę i od razu podawać.