• 4 grube, lekko rozbite steki cielęce
  • 1 szklanka sosu barbecue [może być gotowy]
  • 4 grube kromki chleba
  • 1 łyżka masła
  • 2 czerwone pokrojone w piórka cebule
  • 3 pomidory pokrojone w kostkę
  • 2 posiekane drobno ząbki czosnku
  • rukola do podania
  • 2 łyżki aceto balsamico
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka sosu wooster

Mięso przyprawić solą, pieprzem, sosem wooster i odstawić do marynowania na 1h. Po tym czasie usmażyć na rumiano z obu stron na grillu. Na patelni na maśle podsmażyć pomidory z cebulą i czosnkiem, dodać sos barbecue, miód, aceto balsamico, sól i pieprz i dokładnie całość odparować na gęsto. Przestudzić kilka minut a następnie gotowym sosem smarować zrumienione na grillu grzanki, układać na nich steki, rukolę i od razu podawać.