Składniki :

  • comber z dzika
  • boczek wędzony w plastrach
  • 2 cebule
  • 2 jabłka
  • masło
  • olej
  • pieprz, sól, cynamon, cukier

Wykonanie :

Mięso należy pokroić na 4 dość grube plastry i zbić tłuczkiem z obu stron.
Cebulę posiekać na cienkie krążki, jabłka w plasterki.
Mięso należy przyprawić z obu stron, dokładnie wmasować w nie przyprawy z olejem, dodać cebulę i jabłka i po wymieszaniu całości odstawić do lodówki na 12h.
Mięso wyjąć i na rozgrzane masło kłaść plastry wcześniej owinięte boczkiem.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Mięso zdjąć na naczynie żaroodporne i odstawić na chwilę na bok.
Na pozostały tłuszcz dodać cebulę i jabłka i całość usmażyć.
Dodać do odstawionego mięsa i wstawić do piekarnika na 20 minut pod przykrycie i piec w 180*C co jakiś czas odwracając.
Podawać z piure warzywnym.