Składniki :
- comber z dzika
- boczek wędzony w plastrach
- 2 cebule
- 2 jabłka
- masło
- olej
- pieprz, sól, cynamon, cukier
Wykonanie :
Mięso należy pokroić na 4 dość grube plastry i zbić tłuczkiem z obu stron.
Cebulę posiekać na cienkie krążki, jabłka w plasterki.
Mięso należy przyprawić z obu stron, dokładnie wmasować w nie przyprawy z olejem, dodać cebulę i jabłka i po wymieszaniu całości odstawić do lodówki na 12h.
Mięso wyjąć i na rozgrzane masło kłaść plastry wcześniej owinięte boczkiem.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Mięso zdjąć na naczynie żaroodporne i odstawić na chwilę na bok.
Na pozostały tłuszcz dodać cebulę i jabłka i całość usmażyć.
Dodać do odstawionego mięsa i wstawić do piekarnika na 20 minut pod przykrycie i piec w 180*C co jakiś czas odwracając.
Podawać z piure warzywnym.