• 1 duży kalafior pokrojony w grube plastry [można po prostu pociąć na mniejsze różyczki]
  • 1 cebula drobno posiekana i usmażona na rumiano na maśle do podania
  • pestki dyni i słonecznika do podania
  • sól, pieprz, płatki chili [ilość umiarkowana lub większa – wedle uznania]
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • posiekane 3 łyżki natki pietruszki
  • posiekane 2 łyżki koperku
  • 1 łyżka sosu wooster
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • pół łyżeczki mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku

W pierwszej kolejności należy pokrojone płaty kalafiora zblanszować na patelni by nieco zmiękły uważając by się nie rozgotowały a następnie odłożyć na ręcznik papierowy wy ociekły z wody i osuszyć z wierzchu. Następnie rozmieszać przyprawy, sosy, czosnek, zioła i oliwę z masłem w rondelku, lekko zagrzać całość by przyprawy się rozeszły a następnie nasmarować steki i smażyć na dużym ogniu na patelni. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać posypane usmażoną cebulką i ziarnami.