Składniki :

  • – 800 g polędwicy wołowej
  • – 2 łyżeczki cukru
  • – 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • – 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • – 1 łyżka sosu ostrygowego
  • – 2 łyżki sherry wytrawnego
  • – 2 średnie cebule
  • – 1 1/2 łyżki oleju arachidowego
  • – 2 szklanki kiełków fasoli

Wykonanie :

Pokroić wołowinę na cienkie plasterki. Zbić delikatnie tłuczkiem. Wymieszać delikatnie wołowinę z cukrem, mąką, sosem i połową sherry. Odstawić na 4h. Pokroić cebulę na cienkie paseczki. Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w woku, smażyć cebulę, cały czas mieszając, aż się zeszkli, odstawić do miseczki. Rozgrzać połowę pozostałego oleju w woku i smażyć wołowinę partiami, aż zbrązowieje z obu stron. W razie potrzeby dodać troszkę oleju. Do woka włożyć całą wołowinę z dodatkiem sherry, cebuli i kiełków, podgrzewać, ciągle mieszając, aż składniki się wymieszają.