Składniki :
- 2 opakowania makaronu konjac wstążki i pokrojonego drobno lub w kształcie ryżu
- 2 łyżki mascarpone
- arkusze nori
- wasabi
- 10 paluszków surimi
- 2 opakowania łososia wędzonego
- prażony sezam
- kawior do podania
- awokado
- sos sojowy jasny do podania
- 1 czerwona papryka w paski
Wykonanie :
Konjac wymieszać dokładnie z mascarpone i smarować tak przygotowaną mieszanką arkusze nori. MOżna również zamiast mieszania mascarpone z makaronem posmarować arkusz nori i na nim układać konjac ale rolki będą mieć bardziej zwartą formę po wymieszaniu z mascarpone. Nakładać ulubione składniki : łososia, awokado, surimi, paprykę itp, smarować wasabi i posypać sezamem w środku lub posypacć gotowe rolki na wierzchu. Zwijać rolki za pomocą bambusowej maty, kroić na małe rolki i każdą podawać przybraną kawiorem. Składniki rolek są całkowicie dowolne. Można dodać ogórka, inną rybę, krewetki itp.