Składniki :

  • 2 opakowania makaronu konjac wstążki i pokrojonego drobno lub w kształcie ryżu
  • 2 łyżki mascarpone
  • arkusze nori
  • wasabi
  • 10 paluszków surimi
  • 2 opakowania łososia wędzonego
  • prażony sezam
  • kawior do podania
  • awokado
  • sos sojowy jasny do podania
  • 1 czerwona papryka w paski

Wykonanie :

Konjac wymieszać dokładnie z mascarpone i smarować tak przygotowaną mieszanką arkusze nori. MOżna również zamiast mieszania mascarpone z makaronem posmarować arkusz nori i na nim układać konjac ale rolki będą mieć bardziej zwartą formę po wymieszaniu z mascarpone. Nakładać ulubione składniki : łososia, awokado, surimi, paprykę itp, smarować wasabi i posypać sezamem w środku lub posypacć gotowe rolki na wierzchu. Zwijać rolki za pomocą bambusowej maty, kroić na małe rolki i każdą podawać przybraną kawiorem. Składniki rolek są całkowicie dowolne. Można dodać ogórka, inną rybę, krewetki itp.