Składniki :
- świeży ananas pokrojony w kostkę 3m
- 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę 3cm
- 3 cebule pokrojone w grube piórka
Glazura :
- sok z połowy cytryny
- czubata łyżka miodu
- sól, pieprz
- łyżka masła
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wykonanie :
Najpierw należy przygotować marynatę-glazurę podgrzewając ze sobą na patelni wszystkie składniki glazury a następnie zagęszczając ją mąką. Następnie składniki szaszłyków włożyć do miski i zalać przygotowaną jeszcze gorącą glazurą. Całość wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Gdy marynata i składniki będą wystudzone należy przygotować szaszłyki nabijając składniki na patyczki naprzemiennie aż do ich całkowitego wykorzystania. Grillować szaszłyki na rumiano z obu stron aż mięso straci surowość.
