Składniki :

  • świeży ananas pokrojony w kostkę 3m
  • 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę 3cm
  • 3 cebule pokrojone w grube piórka

Glazura :

  • sok z połowy cytryny
  • czubata łyżka miodu
  • sól, pieprz
  • łyżka masła
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej

Wykonanie :

Najpierw należy przygotować marynatę-glazurę podgrzewając ze sobą na patelni wszystkie składniki glazury a następnie zagęszczając ją mąką. Następnie składniki szaszłyków włożyć do miski i zalać przygotowaną jeszcze gorącą glazurą. Całość wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Gdy marynata i składniki będą wystudzone należy przygotować szaszłyki nabijając składniki na patyczki naprzemiennie aż do ich całkowitego wykorzystania. Grillować szaszłyki na rumiano z obu stron aż mięso straci surowość.